Prison brake

Кучето спасител – животот на Даниел Балинѕи спасен од нејзиното куче

10 приказни за луѓе кои за влакно ја избегнаа смртта

Декември 2006 година, двократната светска победничка во Авантуристичка трка, Даниел Балинѕи тргнала со своето куче Таз во прошетка по кањонот, недалеку од Моаба во Јута.

Меѓутоа, се случило несреќа и таа паднала од карпа висока 18 метри и се здобила со скршеници на карлицата што предизвикало внатрешно крварење во стомакот. После пет дена, нејзиното домашно милениче, кучето спасител донело спасувачи кои и помогнале и ја однеле во болница.

Напиши коментар