Sweet Home

Kuru Kuru Nabe – тенџере кое само го меша јадењето !!!

Ако не верувате во насловот, овој текст ќе Ве разубеди… Стоматолог од Јапонија, Хидеки Ватанабе е иноватор на ова тенџере кое само ја меша содржината која се готви во него.

Стоматологот, својот изум го нарекол „ тенџере од круг во круг “, а до оваа идеја, односно дизајн, дошол после експериментирањето со материјал за изработка на забни протези. Тенџерето, благодарение на термодинамиката ги загрева и меша течностите…

Ова е идеална прилика, за куварите и домаќинките „ конечно да здивнат “, со напомена дека веројатноста од преварување на содржината, е сведена на минимум. За сите оние на кои помошта во кујна би им била добредојдена, следува видео со овој неверојатен изум…

Домаќинки, после ова, се би било полесно…

Напиши коментар