Здраво тело

Лимонот без проблем ги топи масните наслаги

Тој е важен заради големиот состав на витамин Ц и антиоксиданси, кои се најголемите чистачи на организмот. Освен тоа што ќе се прочистите, воедно и ќе ги стопите масните наслаги.

Детокс лимонада:

–      1 лимон

–      300 мл вода

–      една мала лажичка цимет

–      многу малку лута пиперка-мелена

–      мала лажица мед

Ова е менито кое ќе ви помогне да ги стопите масните наслаги:

Појадок:

–      1 дл детокс лимонада

–      1 јаболка

–      1 круша

–      јогурт со ниска масленост

–      една рака ореви

–      100 гр шумско овошје

Меѓуоброк:

–      1 дл детокс лимонада

–      1 банана

–      една рака сончоглед

Ручек:

–      мала порција варен зеленчук прелиен со лимонов сок

–      1 дл деткс лимонада

–      една рака сончоглед

Вечера:

–      риба на жар

–      варен зеленчук

–      1 дл детокс лимонада

Напиши коментар