Керозин

Lotec C1000

Еден од најбрзите автомобили во светот, со максимална брзина од 406 км/ч, C1000 Lotec е специјално создаден за исклучителен граѓанин на Обединетите Арапски Емирати. Автомобилот е единствениот во светот, со цена од повеќе од два милиони долари, што исто така го прави најскапиот автомобил во светот.

C1000 се напојува со би-турбо V8 мотор од 5547 кубни сантиметри развиен од страна на Мерцедес. Тој се карактеризира и со прекрасен и уникатен дизајн. “C” стои за за карбон-фибер, а бројот 1000 се всушност 1000 коњски сили.

Напиши коментар