ШоуБиз

Мадона оваа година заработи половина милијарда долари

Добро е да се биде кралца…. Мадона, само за оваа година заработи половина милијарда долари, тврдат аналитичарите…

На оваа бројка треба да се додаде барем 75 милиони долари, од продажбата на некакви ситници со нејзиниот лик, како и парите кои кралицата ќе ги заработи од парфемот – околу 60 милиони долари.

Доколку израчунате со дигитрон, додадете 10 милиони кои ги доби од компанијата “Smornoff”, за “Водката на Мадона”и додатни 10 милиони од една телевизиска станица, за право на емитување на концертите и турнеите и продажбата наДВД-а.

На крајот, Мадона, оваа година ќе заработи 5 милиони од новата “ Material girl” колекција.

Прекрасно е да се биде кралица.

Напиши коментар