Здраво тело

Магични комбинации од храна за слабеење

Експериментите со пресметувањето на калории често водат до губење не на излишните килограми туку на нашето трпение и амбициите да слабееме.

Ако ви е преку глава од туѓите препораки во врска со тоа што треба и не треба да се јаде, тогаш погледнете ги следниве неколку магични комбинации кои ќе ви помогнат да намалите килограми.

Зошто комбинации? Бидејќи станува збор за храна што има најдобар ефект во комбинација со друг тип храна. Со овие лесни рецепти си давате шанса многу полесно да ги постигнете посакуваните резултати.

Еве ги најдобрите комбинации кои ќе ви помогнат побрзо да ослабнете:

Овесни јатки, јогур и праски

Печено јаболко и канела

Печена риба и зеленчук

Салата од пченка и домати

Леќа и брокули

Печен бело месо и кисели краставички

Напиши коментар