Здраво тело

Магнезиумот прави чуда

Многу малку од луѓето знаат колкава е улогата на магнезиумот кога станува збор за здравјето. Малкумина знаат дека магнезиумот после кислородот и водата е најтемелната состојка, односно најпотребниот минерал за нашето тело.

Заради малиот број на упатени за тоа колкаво е значењето на магнезиумот за нашето тело, а истовремено и за нашето здравје мораме да истакнеме неколку непобитни факти. Имено магнезиумот е алфа и омега за над 300 биохемиски реакции во нашиот организам.

Всушност недостатокот од магнезиум е причина за голем број заболувања, а со самото тоа треба повеќе да се размислува за неговото правилно консумирање. Морате да знаете дека една шумлива таблета од магнезиум за една минута ќе го врати вашиот организам во состојба на зголемена енергија.

Симптоми на недостаток на магнезиум во организмот, многупати се поврзуваат и мешаат со други симптоми, и затоа за секој случај се препорачува дополнителен внес на магнезиум во организмот… Ќе бидете изненадени од реакцијата на вашето тело.

Симптоми кои можете да ги подобрите со само една шумлива таблета магнезиум.

Несоница

Замор

Нервоза

Главоболка

Недостаток на енергија

Висок крвен притисок

ПМС

Болки во грбот и зглобовите

Депресија

Анксиозност

Грчеви и мачнини

Напиши коментар