Motherhood

Мајката која со прегратка го разбудите бебето од кома!

Блискиот контакт меѓу бебето и мајката може да го регулира дишењето на малото бебе и неговата темепратура.

Постојат и многу други документирани настани кои велат дека многу често речиси безживотните бебиња биле оживувани од мајчинската прегратка.

Адам се родил со 3 колграми и 260 грама. Веднаш следниот ден почнал да има силни напади, целиот помодрел и се тресел. Наскоро новороденчето паднало во кома, а родителите биле во очај. Но денеска, една година подоцна, Адам веќе ќе прави првите чекори.

На мајката Шарлот дури по една недела и дале да го земе во прегратка своето новороденче кое страдало од еден вид менингитис, а тогаш се случило чудо. Бебето ги отворило очите. Следните три дена Шарлот седела по 12 часа до своето бебе и го држела во раце.

По три недели резултатите покажале дека Адам е добар и може да си оди дома со своите родители.

Адам и мајката Шарлот денеска

 

 

Напиши коментар