Prison brake

Малдивите се во опасност од исчезнување

Чуда на природата на кои им се заканува исчезнување

Малдиви

Зошто се овие острови во опасност? Ако продолжи глобалното затоплување, тоа ќе води кон топење на мразот и зголемување на нивото на морето. 1190 мали острови и корални гребени (од кои 200 се населени), со надморска височина од само 2,5 метри се во опасност да исчезнат од земјата.

Напиши коментар