Art & Crafts

Малите тајни на среќата…

Ако сте среќни, која е Вашата тајна ??? Научниците открија многубројни фактори кои влијаат на среќата, од генот, до личниот пристап на животот…

Ние, Ви препорачуваме неколку, кои можете да ги создадете ЛИЧНО ВИЕ, а се потврдени од истражувања…

1. Културизирајте се:

Личностите кои уживаат во уметноста и другите културни активности, обично се поздрави и посреќни. За мажите, физичките активности, престојот на отворено и волонтирањето, како и некој спортски настан се најголемите фактори кои ја создаваат среќата…

2. Набавете си домашно милениче:

Личностите кои чуваат домашно милениче се посреќни луѓе од оние кои не чуваат. Куче, мачка или некое друго животно, ќе Ве направат навистина среќна личност…

3.Сеќавајте се на убавите моменти:

Моќта на позитивното размислување, за некои луѓе е нешто што не постои, но според научниците, личностите кои имаат навика да се потсетуваат или да ги запишуваат среќните моменти во животот, се значително посреќни и позадоволни…

4.Култивирајте го алтруизмот:

Истражувањата покажуваат дека посреќни се оние личности кои трошат пари за друг, наместо за себе. И не само тоа… Оние кои волонтирале, имаат посреќни бракови, покажуваат истражувањата…

5. Бидете носталгични:

Гледајте во минатото со розови наочари… Памтете ги само среќните моменти, другите оставете ги во минатото…

6. Водете љубов:

Задоволството во сексуалниот живот е поврзано со среќниот живот, општо…

7.Не трудете се премногу:

Студиите сепак откриваат и еден парадокс…Личностите кои се трудат да бидат среќни, во суштина се помалку среќни за разлика од оние кои за среќата размислуваат помалку… Откажете се од напорот кој секојдневно „ мора “ да го направите… Дајте им приоритет на среќните моменти…

Напиши коментар