ШоуБиз

Марк Цукерберг боледува од аутизам

Марк Цукенберг го има истиот синдром кој го имале и Алберт Ајнштајн и Исак Њутон.

Еден поранешен негов колега излегол во јавноста со тврдење дека основачот на големата социјална мрежа Facebook има аутистични пореметувања.

Многу негови пријатели изјавиле дека тој бил сосема асоцијален тип, имал ограничени интересирања и бил комплетно посветен на Facebook. Дури и неговата сопруга Присила Чен му поставил аултиматум со неа да поминува 100 минути во неделата само со неа.

Напиши коментар