man fashion

Машката мода се повеќе ги поместува границите – туниките се веќе и машка облека

Модниот бренд Bottega Veneta храбро ја претстави својата најнова колекција за мажи во која туниката е типично машка облека.

Иако до сега туниката беше носена само од жената, според овој моден бредн тоа е облека која може да ја носат и мажите. Линијата е направена од комплетно природни материјали во маслинесто-зелена, сива, кафена и сина боја. Деталите се сведени на минумум, а руската јака е користена во речиси секое парче облека.

Напиши коментар