Здраво тело

Маслинки – моќен плод кој стои во сенка на маслиновото масло

Плодот на маслинката е во сенка на маслиновото масло, но кога би знаеле што сè содржи овој плод сигурно би го јаделе секојдневно. Затоа нека не ве чуди зошто маслинката се става дури и во мартини:)

Маслинката е богата со олеуропеин и хидрокситиросол. Состојки кои имаат успешни ефекти врз организмот и кои делуваат: антиоксидансно, против воспалително, антитумурско, антимикробно, антиревматско…

Маслинката го намалува и стресот и е одлична за оние кои имаат проблеми со црниот дроб. Таа ги обновува ќелиите на црниот дроб и се препорачува на оние кои имаат ваков проблем, бидејќи истражувањата докажале дека маслинката успева да го излечи црниот дроб.

Напиши коментар