Керозин

Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss

Не постои ниту покрив ниту ветробранското стакло за поделба на возачот и сопатникот од надворешниот свет; тие уживаат во возбуда со голема брзина со сите атрибути на спортски автомобил. Креиран е од страна на Mercedes-Benz и McLaren. Во 2009 година McLaren SLR Stirling Moss има целосна каросерија од јаглеродни влакна, со карактеристики на моќност од 650 КС супер-напоив 5,5-литарски V8 мотор, 100 km/h за помалку од 3,5 секунди, максимална брзина 350 km/h, пет-брзински автоматски пренос и крилни врати. Производството ограничено на 75 единици и со цена од 750.000 €. SLR Stirling Moss достапни за пазарот од јуни 2009 година.

 

Напиши коментар