Sweet Home

Минимализмот е во тренд – ултра модерна куќа во Мексико

Не е спорно дека минимализмот е последниот тренд во областа на интериорот и уредувањето на надворешниот простор. Пред се од практична гледна точка затоа што ваквиот стил на уредување има неколку важни карактеристики како на пример – станбениот простор визуелно се зголемува, учествуваат минимален број на бои во комбинација  и затоа е лесно сами да го осмислите интериорот, нема непотребна декорација и нефункционални елементи кои само ќе собираат прашина. Стерилно или минимализам. Тоа е стилот на современото живеење. И сосема коректно според нас. Едноставно, функционално, практично.

 

Напиши коментар