Sweet Home

Модерен дом во африкански стил

Смел и ултра модерен концепт, кој потполно одговара на современиот начин на живот, иако никој нема да поверува дека овој дом е изграден далечната 1970 година.

Иако од тогаш наваму, овој дом не претрпел никакви промени тој зачудува со својата модернистичка убавина 4 децении подоцна. Типичноста за дом на 21 век е она што го краси ова ремек дело на архитектурата. Минимализмот во комбинација со културата на Африка создале неверојатно благопријатно место за живеење.

Според многумина овој дом нема да биде застарен ни по 50 години, поради неговата вон временска убавина.

Зашто е тоа така погледнете!!!

 

Напиши коментар