Мода

Модерна и чипкана Пролет 2012

Целата историја дамата ја претставува преку чипката. Без разлика на мотивите и употребеноста, чипката има толку голема моќ, што и наједноставните креации ги прави совршени.

Девојки, жени… Чипката ќе биде голем тренд оваа Пролет. Иако сама по себе, ќе се потврдите дека можеби и претставува луксуз, сепак дури и минимални парчиња на едноставно памучно фустанче, оваа Пролет ќе бидат вистински бум и атракција за секое око.

Освен стандардните транспарентни цветни чипки, во многу колекции на дизајнерите, застапени се белите везови. Во тренд се сите можни бои па дури и тврдата чипка и везените нитни ќе направат да блескате.

Оваа Пролет, може да ја комбинирате со дезенирани ткаенини, со пруги, туфни, каро… Едноставно, сè е дозволено!

 

Напиши коментар