Sweet Home

“My belvedere” – домот на Карим Рашид

Перфекција во милијарда бои, еден и единствен Карим Рашид.

Карим Рашид е еден од најпознатите дизајнери на ентериери во поновата историја на архитектурата. Роден 1960 година во Каиро завршил факултет за индустриски дизајн, познат по своите неверојатни колоротни дизајни. Неговото резиме е богато има над 3000 дизајни потпишани од него, преку 300 награди на светско ниво за најдобро изведени дизајни. Неговите неверојатни пофати ги красат домовите на голем број милијардери низ светот.

Живата легенда на дизајнот на ентериери е обичен човек со многу идеи. Неговиот живот не бил толку лесен, поминувал низ многубројни лоши моменти ни неговиот неверојатен талент го донесе директно на врвот на архитектонските генијалци.

“My belvedere”  ( превод  „убав поглед“ ) е мое уточиште, во него го наоѓам мирот на животот, уживам, размислувам, планирам, работам… и што уште да кажам тоа е мојот рај… така го замислував цел живот„ – раскажува секогаш скромниот но со големо срце Карим Рашид.

Погледнете зашто “My belvedere” е можеби најубавиот колоритен дом што некогаш сте го виделе…

 

 

Напиши коментар