Prison brake

На дофат ни е панацената – лекот за сите болести?

10 пронајдоци кои луѓе со нетрпение чекаат да бидат достапни

6. Панацена

Панацена е лек за сите болести, на некој начин еликсир на младоста и долговечност. Тој претставува ултимативен лек за рак, СИДА, вируси, бактерии…или со еден збор за се. Илјадници години се смета за фантазија. Исто толку време многумина се обидуваат да дојде до тоа, да го откријат и произведат, сепак неуспешно. Но, со развојот на медицината и со унапредување на науката, идејата за овој лек полека станува реалност.

Дали е тоа возможно? Во теорија, да. Напредокот на медицина, генетиката и имунологијата, секоја година се повеќе и повеќе изгледа дека оваа идеја е возможна.

Напиши коментар