ШоуБиз

На „секс“ штрајк со Sean Penn!

Sean Penn, кој од земјотресот во кој загинаа 315.000 луѓе, е посветен на помагање на луѓето без покрив на глава. Тој ненадејно експлодирал во салата полна новинари во Кан каде се одржува најпрестижниот филмски фестивал на светот.

Според него, главната причина зошто Хаити не се развива по земјотресот е бидејќи светот не е доволно посветен на помагање. Актерот основал хуманитарна организација неколку месеци по земјотресот и од тогаш повеќето време го поминува во оваа земја.

Заедно со својата девојка Petra Nemcova тој за време на Канскиот фестивал организирал добротворна вечер на која се собрале финансиски средства за несреќните жители на Хаити.

–          Сакам секоја жена во оваа соба, во знак на солидарност за жените на Хаити кои пропатиле повеќе од било кои жени на светот, да им кажат на мажите кои седат покрај нив „Вечерва нема да се е**м со тебе ако не платиш! – кажал на крај Penn повикувајќи на „секс“ штрајк.

Напиши коментар