Убавина

Најчести причини зошто жените држат диета !!!

Според последните истражувања на неколку познати светски веб портали за убавина со учество на над 2 милиони жени ширум светот се дојде до долго очекуваниот одговор на прашањето „ Која е причината што Ве натера да држите диета?“. Освен изворот на решение за диета истражувањата покажаа дека во просек за време на диетите се губат 6,5 килограми, што според многумина е идеалната бројка на изгубени килограми при држење на едно месечна диета.

Пред Вас најчести причини зошто жените држат диета…

1. Изглед на фотографија

2. Одразот во огледалото

3. Омилените фармерки станаа премали

4. Купив поголема облека за 1 конфекциски број

5. Прелистување на стари фотографии

6. Купување на костими за капење

7. Венчавка

8. Поради пријателката која ослабна и сега сјајно изгледа

9. Предстојна забава

10. Сфатив дека сум „најдебела“ на работа

11. Прашањето „Трудна си“

12. Полош сексуален живот

13. Мојот партнер ослабна

14. Излегувања после раскинување на врска

15. Прељуба на партнерот

16. Нова работа

17. Сомнеж дека партнерот има љубовна ефера

18. Љубомора кон позгодна личност

Останува Вие да ја пронајдете својата и да започнете…секако доколку имате проблем со вишокот килограми !!!

Напиши коментар