Убавина

Најдобра шминка за девојките со зелени очи и црвена коса

Секси, јака или слатка?

Кој изглед сакате да го постигнете со шминката?

Интензивната темна сенка на капаците од очите може да ви даде драматичен ноќен изглед, додека пак суптилни сенки на бежови нијанси може да ви даде допадлив и елегантен изглед.

Совршена боја. Бојата е клучна кога станува збор за шминкањето. Затоа е важно да ја имате правилната нијанса, која ќе одговара на вашиот тен, боја на очи и боја на коса.

Жените со зелени очи и црвена или костенлива коса најчесто имаат светол тен. Оние пак кои имаат темен тен може да ги користат зелените тонови и бронзените нијанси. Оние со светол тен треба да користат розеникави нијанси, виолетови и кафени.

Напиши коментар