Дестинации

Најголемата фонтана во светот

„Динамичните“ објекти на вагата на воодушевување, реално тежат повеќе…Во смисла, секогаш сме импресионирани од фонтаните кои со нивните водоскоци умеат да предизвикаат чувство за восхит…

Фонтаната  „тешка“ 218 милиони долари, која се наоѓа во Дубаи е најголемата фонтана во светот. Дизајнот е препуштен на добро познатата фирма за изработка на фонтани Wet Design која ги изработува и фамозните фонтани за хотелот Bellagio во Лас Вегас.

Оваа убавица ја осветлуваат 6600 светилки во боја, а висината која ја достига фонтаната изнесува 275 метри. Самата глетка изгледа извонредно а фонтаната е во склоп на огромниот трговски центар  Dubai Mall.

Фотографиите и видеото приближно ќе Ви ја претстават нејзината енормна убавина…

 

 

Не го пропуштајте овој спектакл … Неверојатна Убавина

Погледнете!!!

Напиши коментар