Дестинации

Најгусто населените места во светот

Човечкиот род е навистина неверојатен… Навидум, трага кон изолација но сепак најубаво му е во „ толпата“… Ви претставуваме неколку дестинации кои некогаш имале само шуми и по некое животно…а денес се прегусто населени !!!

1.Santa Cruz Del Islote – 90 живеалишта, 700 жители

2. Хонг Конг – 1,2 милиони жители, површина 16,390/km²

3.Менхетн – 26. 924 жители на километар квадратен

4.Островот Salsette -15, 1 милиони жители на површина од 24,414 /km2

5.Венеција – 270.078 жители на површина од 414.57 km2

6. Fadiouth – 39.000 жители на површина од 10 km2

7. Malé – 100.000 жители на  површина од 5.789 km2

8. Ebeye – повеќе од 15.000 жители на површина од 360, 000 m2

9. Островот Vasilyevski – 203.181 жител

10. Lübeck – 213.983 жители

Напиши коментар