Убавина

Најлесната диета на светот

Дали размислувате да симнете неколку вишок килограми???

Доколку одгооривте позитивно…еве што советуваат стручњаците:

Наместо брзите диети кои се лоши за Вашето тело ( особено градите ), научниците советуваат трик со кој ќе ги намалите килограмите и тоа, само преку трпение и математика.

Истражувачите од „ Националниот институт за здравје“, открија дека за квалитетна диета, доволно е дневно да се намалат само по 5 калории од килограмите што сакате да ги намалите. Тоа значи дека ако сакате да ослабете 5 килограми, дневно треба да намалите 25 калории, од вкупниот внес на храна. Мало парче сирење и помалку вино…не е многу, нели ?

Тие тврдат дека ако се придржувате кон тоа, саканата тежина ќе ја постигнете за 3 години, а најмногу изгубени килограми ќе имате во првата. Секако дека постојат други начини за побрзо слабеење, но доколку се во прашање само неколку килограми, нели би било добро да не почувствувате диета ?

 

Напиши коментар