Дестинации

Најмистериозните камени творби во светот

Кога природата ќе си поигра со нејзините „ елементи “, навистина резултатот е извонреден…

Овој пат, Ви прикажуваме вистинска зделка помеѓу природата и камените творби кои делуваат страшно, а сепак се толку балансирано поставени што во секој момент би Ви овозможиле прекрасна глетка и безбедност…

Одлучете се да ги посетите:

1. Balanced Rock, Јута

2. Balanced Rock, Колорадо

3. Balancing Rock, Дигби

4. Idol Rock, Brimham Moor

5. Mushroom Rock, Канзас

6. Chiremba Balancing Rocks, Зимбабве

7. Меxican hat, Јута

8. Devils Marbles,  Австралија

9. Kjergabolten, Норвешка

10. Golden Rock, Бурма

Напиши коментар