Prison brake

Најосаменото место во Шкотска

Места со само еден жител

Ејлан Донан, Шкотска

Ејлан Донан е остров во Шкотска кој е поврзан со копното со мост за пешаци. На околу еден километар од островот постои селце Дорн. На островот доминира замок, што често може да се види во разни филмови и телевизиски емисии. Замокот е изграден во 13-ти век, но беше уништен во текот на 18-от век. Денешниот замок е резултат на реконструкција, која беше изведена во текот на 20-от век. Според пописот од 2001 година, на островот живее само едно лице.

Напиши коментар