Motherhood

Најпаметното девојче во светот !!!

Според сите показатели за нејзиното здравје докторите констатирале дека таа боледува од Аутизам. Но природните закони се толку чудни што она всушност не само што е потполно здрава туку ова тригодишно девојче е и најпаметното дете во светот… со коефициент на интелигенција 135.

Тригодишната  Emelin Rutdžer од Вашингтон на прв поглед изгледа како сите останати нејзини врсници. Но ова слатко и разиграно девојче за разлика од другите најмногу ужива кога учи. Таа обожава да пишува, чита и брои, фасцинирана од вселената и науката.

покрај нејзините три години таа може детално да Ви одржи лекција за многу природни процеси. Заради нејзината желба да учи таа станува најмладиот член на Менса.

Во Менса е примена во март оваа година пред да наполни 3 години. Психолозите и измериле коефициент на интелигенција од 135 но е дека пати од аутизам. Родителите биле шокирани од веста но набрзо се испоставило дека докторите во случајот со аутизам грешат. Имено Емили имала проблем со видот и долго време не ги забележувала деталите. Но откако и доделиле очила нејзиниот интелектуален развој тргнал нагоре.

Погледнете го најпаметното девојче во светот.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ORnqjBPPX8Y

Напиши коментар