Motherhood

Најслаткото и најмилото прво бањање на бебе што некогаш сте го виделе…

За најмилото суштество на светот претставува сосема ново искуство, за членовите на семејството, чин за паметење… Едноставно, првото бањање на бебето е момент кој треба да биде проследен со многу внимание и посветеност…

Најчесто, новороденчето за прв пат се бања по паѓањето на папочната врвца. Не грижете се ,нормална е појавата на страв… Тука вистински се соочувате со улогата на родител и сите емоции, појавата на трема и несигурноста се присутни до тој степен што внимавате на секое Ваше движење. Особено, поради лизгавото и насапунето тело на малото суштество кое за прв пат се соочува со благодетите на бањањето…

Ви претставуваме смирувачко видео, кое ќе Ви го покаже бањањето на бебенцето кое ужива во своето прво бањање во едно париско породилиште. Сепак, имајте во предвид дека бањањето на оваа снимка го врши професионалец, Ве предупредуваме да уживате во него и да не го пробувате во домашни услови.

2 Коментари

  1. snimkata e super za gledanje i uzivanje,veruvajte deka poveke od radoznalost i samodokazuvanje mladi i nespretni roditeli ke probaat da go povtorat videnoto.Spored mene nepotrebni se vakvi eksperimenti so stotuku rodeno bebe,tie se kako cvekenca i e potrebno samo sekojdnevno da se polivaat so vodicka,vakvi rituali ne se potrebni.

Напиши коментар