Sweet Home

Највалканиот предмет во домот е…

Освен редовното чистење на кадата и лавабото, теписони и душеци треба да обренете внимание и на уште некои предмети кои ги имате во домот, а претставуваат легло на бактерии.

Новите истражувања покажаа дека многу предмети и места од домоти кои ги сметаме за чиси всушност се многу валкани и претставуваат опасност по нашето здравје.

Научниците дошле до заклучок дека перницата е полна со бактерии, алергени кои се сериозни предизвикувачи на астма. После две години употреба на перницата таа е плодна со опасни микроби.

Истражувањата покажале дека ниту машината за перење садови и алишта не е потполно безбедна и во нив има опасни микроби.

Стручњаците велат дека не е добро ниту пак да се штитите постојано и да живеете во стерилен дом, така најкраткото излегување надвор ќе ве уништи, но истовремено да обренете внимание на опасните предмети од домот.

 

Напиши коментар