Убавина

Најздравата и најлесната диета на светот

Дали се прашувате како да се ослободите од тие неколку килограми кои ве мачат? Научниците советуваат наместо брзи диети кои се штетни по здравјето, да имате само трпение и да знаете малку математика, па проблемот со килограмите лесно ќе го решите.

Истражувачите од американскиот Институт за зравје откриле дека, за квалитетна диета, дневно треба да намалите само 5 калории за секој килограм што сакате да го изгубите. Тоа значи дека ако сакате да ослабнете 5 килограми, треба да внесувате 25 калории помалку од потребното. Тоа значи да се откажете од едно бомбонче, или пак 3 голтки вино, што не е тешко нели?

Научниците тврдат дека ако се држите до тој план, ќе ја достигнете идеалната тежина за 3 години, но најмногу килограми ќе изгубите во првата година.

Оваа диета е најздрава бидејќи нема никаво негативно влијание врз здравјето, а е најлесна затоа што не бара од вас некои големи откажувања. Диетата е идеална за оние кои имаат трпение и сакаат да го сочуваат здравјето.

Напиши коментар