Здраво тело

Намирници кои разладуваат

Колку ќе ви биде топло зависи и од храната која ја консумирате. Во топлите летни денови треба особено да обрнете внимание на изборот на храната. Стручњаците советуваат да јадеме што е можно повеќе свежа храна, овошје и зеленчук.

За освежување и полесно поднесување на врелото лето треба да јадеме лубеница, краставици, домати, диња, тиквици… и друг зеленчук и овошје кој содржи голема количина на вода. Најважно од се е да му овозможите хидратација на организмот, а тоа единствено може да го постигнете со здрава исхрана и многу течности.

Напиши коментар