Motherhood

Нега на бебешката кожа во зима

Како да се негува бебешката кожа во зимските месеци? Дали треба да им се мачка лицето пред да излезат надвор?

Капењето на бебињата во зима е исто како во било кое друго годишно време: загреана просторија, топла вода, неутрален сапун или купка, сушење… За нега и масажа на телото се користи бебешко масло.

Кожата на лицето во зима мора да се заштити со масна крема, за да не испука до студениот воздух. Во зима кожата е склона кон оштетување.

На зимување, со оглед на тоа што има многу снег, децата постари од шест месеци би требало да наосат заштитни очила, како и возасните. Исто така потребно е за нега да се користи заштитна крема со висок фактор. Во врска со изборот  на кремата треба да се конултирате со вашиот педијатар.

 

 

Напиши коментар