Здраво тело

Неговото височество – семоќниот прополис

За прополисот се тврди дека е совршена помош при исекотини, рани, егземи, изгореници, чиреви, акни…

Прополисот заслужува посебно место во вашата домашна аптека. Тој е пчелин производ кој може да ви помогне во најбрзо време да се спасите и да ги залечите раните, исекотините, акните, лишаите. Доволно е само два пати во денот да го намачкате критичното место и проблемот да биде решен.

Токму од таа причина прополисот е честа компонента во козметичките препарати.

Може да пиете и апчиња кои содржат висок процент на прополис, тие се одични сојузници за подобар имунитет.

Прополисот може да го користат сите луѓе, без разлика на возраста, освен оние кои се алергични на пчелините производи.

Напиши коментар