Убавина

Неколку make up трикови кои секоја жена треба да ги знае

Едноставно е да се соочите со уморот, сувата кожа, сувите усни… Потребо е само да ги познавате овие трикови и се ќе биде полесно.

За да го прикриете уморот во очите

Не е доволно само да ставате пудра за да прекриете уморот на лицето. Црвенилото во очите ќе ве издаде. Затоа имајте моливче за очи кое е во беж боја, тоа најдобро ќе го прекрие црвенилото.

За сенката да не се собира на капакот

За овој чест, а неубав изглед има и решение. Најнапред, пред да ја ставите сенката за очи исчистете ја целата маснотија од очниот капак. Потоа ставете пудра, но и камена пудра. Таа ќе служи како подлога која нема да дозволи сенката да се собира во една линија.

Големината е важна

Ако имате мали очи, а сакате да постигнете визуелно зголемување тогаш заборавете на темните сенки. Ставајте светли сенки во повеќе нијанси. Потемните нијанси ставајте ги на краевите на очите извлекувајќи со четката кон веѓите.

 

Напиши коментар