Prison brake

Неверојатни оптички илузии

10 неверојатни оптички илузии

10. Илузија на Крива кула

Овие две слики се целосно идентични, но се чини дека кулата на десната страна е повеќе накривена. Причината за ова е тоа што нашиот визуелен систем овие две слики ги третира како една сцена.

9. Перцепција на бои

Верувале или не, розовите точки на сликата се иста боја – ако не ни верувате, отворете ја сликата во фотошоп и ќе се уверите!

Напиши коментар