Sweet Home

Никогаш не би погодиле што бил овој дом некогаш…

Резултатот од извонредната архитектонска преобразба, The Pump House, се наоѓа во Северна Англија, а станува збор за современа и софистицирана верзија на поранешната транспортна станица за вода.

Куќата на два спрата, се состои од 3 спални соби, 2 бањи и 2 дневни соби. Екстериерот останал верен на својата оригинална верзија, на првобитната зграда од тули…

Но, штом ќе зачекорите во внатрешноста, се менува целата перспектива. Секој посетител ќе остане изненаден од современиот ентериер. Пространата дневна соба на долниот спрат и просторот за јадење, делуваат како среден дел на целата куќа. Големо внимание е посветено и на деталите, очигледно, во секое катче, од осветлувањето во собата за дневен престој до квалитетно изработените бањи од мермер, донесен специјално од Италија.

Куќата се проценува во вредност околу 725.000 фунти.

 

Напиши коментар