Убавина

Нов бран анорексија! Убавина или лудост?

Наскоро во Интернет се разпали жесток спор односно фотосесијата на Карли Kлос за италијанскиот Вог. Многумина сметаат дека девојката е премногу слаба и дека фотографиите промовираат анорексија. Изданието се уште е засипувано од молби да ја отстранат фотосесијата од својот официален сајт. Меѓутоа многу ѕвезди се појавуваат пред камерите и објективите исто толку слаби…

Друг доказ дека анорексијата си останува во сила е победата на 15 годишната Џулија Шнајдер на еден од престижните модни конкурси Elite Model Look. Ова ли е современиот идеал за убавина? Иднината на модниот бизнис е буквално морбидна, Џулија е толку слаба што изгледа речиси како провидна…

Напиши коментар