Мошне важно е да разберете дека колку поедноставно изгледа вашата комбинација, толку подобар стил имате. Не треба да се претерува со мешање на многу бои и стилови, со комбинирање на различни дезени и секако да нема вулгарни моменти. Особено многу треба да се внимава со анимал принтот.

Треба исто така јасно да се разграничи што е дневен, а што вечерен аутфит. Еден од најлошите модни гафови е да се облечете преку ден како за навечер, во комбинација со нападна вечерна шминка.

Еве неколку добри примери што го дообјаснуваат она што до сега го коментиравме:

love the color combo with handbag

 

Fall

belted cardi + brooches

Coral, navy, nude

Ideas for my new sweater! Brown boots, boyfriend worn in jeans

Pink Peonies

all J Crew on top, Paige denim & J Crew shoes

Pink Peonies

chevron, polka dots & pink

Rust Cardi & Chambray

neon & pastel

.

Love!

.

fall yay!

sweater over plaid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напиши коментар