ШоуБиз

Очекувано… Џоли на суд

Само неколку недели пред да се пушти филмот „Во земјата на крвта и медот„ Анџелина Џоли доби закана дека ќе ја тужат за плагијат. Џејмс Ј. Бредок чије вистинско име е Јосип Ј. Кнежевиќ објави дека филмот на Џоли е плагијат на неговиот роман The Soul Shattering кој го објавил во 2007 година.

Анџелина на ова одговори дека не станува збор за никаков плагијат, дека инспирацијата за овој филм ја добила од амбасадорката на UN  во Босна. Соработниците на Џоли признаа дека не добиле одобрение од Јосип Кнежевиќ, па сега тој правдата ја бара на суд.

 

Напиши коментар