Убавина

Црна линија на очите – за поглед што магепсува

Ајлајнерот  е најупотребуваниот мејкап трик за постигнување драмитичен и гламурозен изглед,  поради огромниот ефект што со овој вид шминка се постигнува. Со самото нанесување на очната линија окото добива сосема поинаква форма, искосено е, погледот е сензуален и длабок.

Еве неколку фото лекции што ќе ви помогнат да разберете што подразбира овој стил на шминкање:

Едната варијанта на мејкап што вклучува ајлајнер е во комбинација со црвен кармин за да се постигне ретро изглед. Во овој случај, пред да го нанесете ајлајнерот нанесете претходно бисерна сенка на горниот капак.

Другиот начин е современата варијанта каде ајлајнерот оди во комбинација со кармини во нежни нијанси, например месо или беж боја, нежно розова и сл.

 

Напиши коментар