Здраво тело

Одлучете секој ден да бидете среќни…

Одберете ја среќата, бидете секогаш свои, чувајте ги врските кои ви се важни, немојте да се споредувате со други, ценете ја сречата и сакајте го она што го правите.

Денеска живееме во едно брзо темпо, хаос, постојано некаде се брзаме, а скоро никогаш не се запрашуваме дали сме доволно среќни?

Во книгата „Светска книга на среќа“, авторот Ли Броманс навел неколку истражувања и откритија за среќата од светските експерти по психологија.

Еве го краткиот водич, што треба да правите за да се чуствувате среќно:

Прифатете го она што го имате.

Уживајте во она што го правите.

Живејте за денеска.

Одберете да бидете среќни денеска, бидејќи ако денеска не сте, утре тешко дека ќе бидете.

Сочувајте ги луѓето кои ви се важни блиску до себе.

Немојте да се споредувате со другите.

Излегувајте и забавувајте се секогаш кога можете.

Бидете свои.

Престанете да се грижите за се и сешто.

Бидете организирани.

Мислите позитивно.

Ценете ја среќата.

Напиши коментар