Prison brake

Она што не чека е меѓуѕвездено патување!

10 пронајдоци кои луѓе со нетрпение чекаат да бидат достапни

10. Меѓуѕвездено патување

Меѓуѕвездено патување е патувањето со авион или беспилотно летало помеѓу ѕвездите во и надвор од нашата галаксија. Сепак, овој концепт постои само во научната фантастика. Меѓуѕвезденото патување е многу потешко да се реализира во однос на меѓупланетното патување, првенствено поради огромното растојанија меѓу ѕвездите. Замислете се во состојба да патувате во далечните светови, да откријате нови хоризонти и да колонизирате простор.

Дали е тоа возможно? Проектот на НАСА за физика ги согледа двата елемента (методи) кои се неопходни за ваквите патувања. Првиот е методот на погон кој би бил во можност да ја достигне максималната можна брзина (брзина на светлината или побрзо), како и нови методи на производство на енергија за авионите кои би ги напојувале нивните мотори.

Напиши коментар