Здраво тело

Ослободете се од менструалните болки еднаш засекогаш

Менструалните грчеви обично траат еден до два ден, но ако истите се неподносливи станува збор за дисменореа.

Еве како да ги ублажите болните симптоми:

Топол туш и термофор – опуштете се под топол туш и потоа релаксирајте ги мускулите со термофор кој треба да го поставите на долниот дел од стомакот.

Ништо не смее да ве стега – извадете го коланот, соблечете ги тесните фармерки, костим или било што друго што ве стега.

Без кофеин – избегнувајте го кафето или воопшто пијалоците со кофеин.

Морков – направете сок од моркови или пак супа од моркови, тоа ќе ги ублажи менстуралните болки.

D3 – најновите истражувања покажале дека овој витамин може да ги ублажи менстуралните грчеви.

Акопунктура – оваа метода на лечење се користи долги години наназад во Кина, а се повеќе и западот ја прифаќа.

Ајдучка трева – делува против воспалениијата, ги намалува грчевите и добро влијае на нервозата.

 

Напиши коментар