Prison brake

Оставен на Еверест

10 приказни за луѓе кои за влакно ја избегнале смртта

Линколн Хал го освоил Монт Еверест, меѓутоа на патот кон дома доживува така наречена „висинска болест„ која му предизвикала халуцинации и збунетост. Нормално како што тргна сам кон врвот, за оваа негова состојба никој не знаел.

Бидејќи го немало назад, негови блиски пријатели го пријавиле случајот. Поради недостаток на кислород и затоа што почнала да паѓа ноќта екипата се вратила назад без да го најде Линколн.

За среќа Линколн бил пронајден ос следната екипа која заминала да го искачи врвот. Движејќи се од страна на патот виделе човек кој изгледал како да сака да ја соблече маичката. Неговиот комбинезон бил соблечен до половина, немал капа, немал ракавици, ниту пак маска со кислород иако се наоѓал на 8.600 метри надморска височина.

Најверојатно халуцинираше, изгледаше како да не е при свест, изјавил еден од екипата. Неверојатно како тој без опрема и без кислород стоеше таму и беше ЖИВ.

Напиши коментар