Здраво тело

Откриена технологија која го уништува ракот

Технологијата се служи со современа енергија на ултра звук кои ја зголемуваат температурата на клетките на ракот и истовремено ја слабее нивната моќ а на тој начин тие ја губат борбата со имуниот систем на човекот.

ShutterstockNova е револуционерно откритие на Англиската компанија Cancer Research Technology, кое истовремено ги зајакнува здравите клетки околу местото на ракот и ги уништува канцерогените клетки на ракот.

Ќелиите на ракот се бомбардираат со ултра звук и на тој начин се создава температура од над 100 степени Целзиусови, повеќе од доволно да се уништат клетките на ракот.

Станува збор за неинвазивна операција која ги „топи“  канцерогените клетки. Оваа технологија се досега беше употребувана за лечење на рак на рак на дебелото црево. Резултатите ги надминаа очекувањата, кај 80 проценти од пациентите со рак на дебелото црево е постигната 100 процентна ефикасност во уништување на ракот.

Се претпоставува дека оваа неинвазивна операција ќе се употребува за сите видови рак до крајот на 2012 година што ќе отвори нови можности за лечење на една од најубиствените болести кај човекот.

Напиши коментар