Убавина

Пастелни бои и кафеави нијанси – универзалниот избор

Ако се најдете во ситуација да не знаете кои бои да ги изберете, тогаш дефинитивно одлучете се за пастелните бои или пак нијансите на кафеавата боја. Ова е шминка што одговара на било кој стајлинг и без разлика на боите кои преовладуваат во вашиот аутфит.

Освен тоа со овие бои не можете да ја направите најголемата грешка и да претерате, нешто што често се случува со црната боја, сината, зелената и сл.

Еве неколку стилови на шминкање во боите што ние ве советуваме почесто да ги користите:

Easy steps

Pretty shading...

 

natural make up

 

Simple!

Subtle smoky eye

 

Напиши коментар