Здраво тело

Печени јаболка – пролетен еликсир за здравје

Започна сезоната на настинки…

Алтернативната медицина докажано подобро се справува со тешкотии кои настануваат од настинките.

Еден од начините да се подготвите и да се спротивставите на бранот кој неизбежно ќе Ве стигне, е да јадете печени јаболка.

Одамна е востановено дека јаболкото е едно од најздравите овошја кои ги консумираме. Но дали сте знаеле дека печеното јаболко има многу попозитивни ефекти врз организмот од суровите јаболка???!!!

Во што е тајната на печените јаболка?

При печењето, во јаболката доаѓа до создавање на посебни соединенија, ензими и био-активни материи. Хемиските реакции кои се одвиваат при печењето на јаболката претставуваат вистински еликсир за здравје. Имено многу од активните супстанции и витамини кои ги содржи јаболкото, при печењето стануваат многу поефикасни, со поголеми вредности, а организмот полесно ги апсорбира.

Три печени јаболка на ден се доволни да бидете безбедни цела пролет, а настинката ќе се плаши да зачука на Вашата врата!!!

Факт плус!!!

Печеното Јаболко има далеку поголема ефикасност од суровото јаболко при спречување на кариесот (дури многу подобро од миењето на забите). Така со миењето на забите уништуваме 60% од бактериите во устата, а со јадење на печено јаболко дури 90%.

Напиши коментар