Bridal

Пеперутките како дел од вашата свадбена декорација

Пеперутките се најубавите инсекти кои постојат, но исто така се мит за вечна љубов и посветеност, особено кога станува збор за свадбите.

Според индијанската радиција, доколку фатите пеперутка и и шепнете некоја ваша желба, тоа ќе ви се исполни. Бидејќи пеперутката не може да зборува, таа може да му ја пренесе вашата желба само на Големиот Дух кој гледа и слуша се. За возврат што на пеперутката ште и ја дале назад својата слобода, вие ќе бидете наградени со исполнување на вашата желба. Многу двојки по свадбената церемонија пуштаат пар пеперутки на слобода, со цел да им се исполни желбата за среќен и успешен брак.

Размислете за вклучување на пеперутките како мотив за вашата свадба. Освен што ќе ги разубават свадбените декорации, пеперутките ќе бидат и симбол на вашата љубов и на транформацијата од две одделни личности во две личности со една душа. Еве ви неколку идеи:

Напиши коментар