Здраво тело

Пет намирници кои ќе ви подарат младост

  1. Во грозјето го има ретко среќаваниот кверцетин – антиоксидант, кој има подмладувачка сила. Грозјето исто така ги исфрла од организмот слободните радикали, кои се натрупуваат во ткивата и го убрзуваат процесот на стареење, па поради таа причина грозјето ја зголемува елестичноста на кожата.
  2. Зелениот чај се смета како средство кое помага во борбата со килограмите, но исто така и за подмладување на кожата.  Дури се препорачува да го миеме лицето навечер со зелен чај.
  3. Доматите содржат висока концентрација ликопен кој го активира процесот на обновување на ткивата,а исто така е и одличен антиоксиданс и помага за исфрлање на токсините од телото.
  4. Јапонски печурки шитаке – исто така се во групата на продукти кои допринесуваат за подмладување, поради восоката концентрација на глукан. Се користи за производство на серуми и тоници.
  5. Боровинки – благодарение на меланинот што ја прави кожата свежа и еластична и огромниот број органски киселини, црвената боровинка е еден од најполезните  продукти за нега на кожата.

Напиши коментар